Hur är studentlivet?

Studentlivet på en högskola är mer än bara plugg. Det är också att träffa nya kompisar, testa på drömjobbet, fika, göra det oväntade, glömma tvättiden, testa teori i praktiken, äta nudlar, knyta jobbkontakter och kanske till och med bli kär.

Var ligger Trollhättan och Högskolan Väst?

Bostadsgaranti

I Trollhättan erbjuder vi bostadsgaranti för vår studenter. Bostadsgarantin innebär att du som student är garanterad en bostad inom 30 dagar. I Trollhättan hittar du boenden såväl mitt i stan som lite utanför stadskärnan. Oavsett var du bor finns goda kommunikationer till campus. Läs mer om förutsättningarna för bostadsgarantin här.

Plugga på vårt campus i Trollhättan

Eller plugga där du är?

Vill du börja plugga – men inte flytta? Vill du vidareutbilda dig och samtidigt fortsätta att jobba? En distansutbildning kan vara helt på distans eller med ett fåtal träffar på plats. Fördelen är ett flexibelt sätt att studera, för dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill plugga. Läs mer om att plugga på distans här.

Studentkåren SHV

Studentkåren SHV arbetar för att din röst som student ska bli hörd, att din utbildning håller hög kvalitet men också att du ska få en rolig studietid. Mer information om studentkåren SHV.

10

saker jag önskar någon sa till mig i början på mina studier

I början kommer du känna att skolan är allt.

Du kommer att lägga all din tid på skolan och du kommer gå på alla föreläsningar

Lugna dig!

Ta helg!

Se din studieperiod som ett jobb, du jobbar på vardagarna och är ledig på helgerna.

Punkt slut!

Du kommer att gråta

när du får din första omtenta, jag gjorde jag också. Men alla får en omtenta eller komplettering någon gång. Är det hela världen? Nej!

Fira!

Fira allt som går att fira. Klarade du tentan? Fira! Klarade du inte tentan? Fira! Fira småsaker, det är viktigt!

Glöm inte bort det liv du hade innan.

Shopping har jag alltid älskat mest (efter min familj och vänner såklart) och därför viktigt för mig att hålla fast vid det.

Skapa en facebook-grupp med dina klasskompisar.

Där kan du fråga allt om det där du undrar över utan att någon dömer dig.

Plugga inte hemma!

Du kommer att ha ”egna studier” ibland. Sätt dig istället på ett bibliotek, på ett mysigt fik, eller i en park om vädret tillåter.

Hitta den tiden på dygnet som passar dig bäst att plugga.

Jag pluggar helt på natten. Ta reda på vad som passar just dig bäst.

Jämför dig inte med dina klasskompisar.

Stötta och peppa varandra ”grymt jobbat” och ”du fixar det nästa gång, jag hjälper dig” till de som inte klarat det.

Njut!

Studentlivet är härligt och har såå många fördelar. Du bestämmer över din egen tid, du har mycket fritid. Studentlivet är kul!

Tips från en utbildad lärare, Lovisa M

Besök vårt Virtual Campus

Är du nyfiken på vårt campus? Besök och upplev vårt virtuella campus. Det är öppet 24-7.  I vårt virtuella campus kan du uppleva hur det är att plugga hos oss. Du kan också få mer information om våra utbildningar och träffa Aida, en avatar som skapats av många olika personer på Högskolan Väst. Besök och upplev vårt Virtual Campus här.

Följ oss på TikTok